Su 24-uoju gimtadieniu mieli, AKU nariai!

Šiais metais, mūsų unija, švenčia dvidešimt ketvirtus veiklos metus. Tai brandžios organizacijos amžius, kurį lydi ambicingumas, veržlumas, ryžtas ir drąsa veikti. Nepajutome, kaip prabėgo laikas nuo unijos įkūrimo. Tuomet buvome labai jauni ir nepatyrę, tačiau ištroškę sukurti kažką naujo, kažką savo, kažką artimesnio žmogui – tai yra Jums, mieli nariai. Būdami žingeidūs per šiuos metus tapome lyderiaujanti ir sėkmingai veikianti unija.

Dauguma žinote, jog 1997 metais Akademinę kredito uniją įkūrė Vytauto Didžiojo universiteto bendruomenė Ekonomikos ir vadybos fakulteto iniciatyva. Su šia aukštojo mokslo įstaiga dar ir šiandien palaikomi itin artimi ryšiai – nuolatos sulaukiame praktikantų pagalbos, iš kurių geriausi kartais pakviečiami prisijungti ir prie AKU kolektyvo. Taip pat nuolat dalyvaujame universiteto veikloje, kaip socialiniai partneriai, skaitome pranešimus paskaitose apie kredito unijų judėjimą, jų veiklą, skaitome paskaitas apie finansinį raštingumą.

Per visus veiklos metus likome ištikimi savo nariams – skaidrūs, atviri, su tomis pačiomis vertybėmis, kuriomis pradėjome ir vykdėme veiklą. Nors kredito unijų judėjimą lydėjo įvairios audros: Lietuvos banko reguliavimo potvyniai, sisteminės reputacinės liūtys kitų kredito unijų žlugimo metu, valdymo organai ir administracija sugebėjo Akademinės kredito unijos laivą išsaugoti nepažeistą ir sėkmingai išplaukti į Kredito unijų reformos audros epicentrą. Akademinė kredito unija yra nuolat lyderiaujanti unija, kuri 2004 metais sukūrė Lietuvos Centrinę kredito uniją, kuri prižiūrėjo viso konsorciumo veiklą. Tačiau dalis kredito unijų Lietuvoje dėl etinių, finansinių pažeidimų, viešų ir privačių interesų nepaisymo neišsilaikė finansų sektoriaus vandenyse nesugadinę savo laivų. To pasėkoje išstojome iš Lietuvos centrinės kredito unijos ir šiuo metu vėl dalyvaujame naujos Jungtinės kredito unijos (KREDA) kūrimo procese su kitomis 10 stipriausių kredito unijų.

Vis dėlto, pastarųjų metų veikla laibai skiriasi nuo tos, prie kurios buvom įpratę. Koronoviruso protrūkis sudavė iki šiol neregėtą smūgį, sukrėsdamas pasaulio ir atskirų šalių visuomenes, supurtydamas verslą ir klupdydamas ekonomiką ant kelių. Niekas nesitikėjo tokio mąsto krizės, o jos padarinius itin sudėtinga prognozuoti. Ši krizė nepalenkė ir daugelio unijos narių.

Kad ir kokia niūri padėtis atrodytų, esama ir šviesių ženklų. Mūsų komandos atsakas į protrūkį atskleidė, kokie atsakingi, brandūs, stiprūs ir vieningi esame sudėtingų sprendimų akivaizdoje. Per savo veiklos metus Akademinėje kredito unijoje supratau, jog nuo vieno asmens čia niekas nepriklauso. Tu gali būti labai geras darbuotojas, labai geras vadovas ar labai geras valdymo organų narys, tačiau tik buvimas labai geroje, stiprioje, išsilavinusioje, moraliai subrendusioje, nesavanaudiškoje, draugiškoje, bendruomeniškoje komandoje gali padaryti stebuklus ir neįmanoma paversti įmanoma. Todėl noriu padėkoti visiems buvusiems ir dabartiniams valdymo organų nariams ir žinoma – didžiausią ir sunkiausią dalį matomų ir nematomų darbų kasdien atliekančiai administracijai. Ačiū ir Jums, brangūs nariai, kad pasitikite mūsų komanda ir Akademine kredito unija.

Didžiuojuosi būdamas kartu su Jumis.

Valdybos pirmininkas Kęstutis Kaušilas

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.