Papildomos priemonės verslui dėl COVID-19

Finansų ministerija parengė papildomas finansines priemones verslui dėl COVID-19 situacijos šalyje, kurių vertė siekia 2 mlrd. eurų. Šiuo metu galioja ir yra tinkamos naudoti visos esamos UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGOS), Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA), Europos socialinio fondo agentūros (ESFA), Žemės ūkio paskolų garantijų fondo ir kitų agentūrų siūlomos priemonės verslui.

„Paramos mechanizmas galioja tik socialiai atsakingam verslui, kuris rūpinasi savo darbuotojais ir partneriais. Tik veikdami solidariai galėsime išgelbėti šalies ekonomiką ir pastatyti ją ant kojų“, – sako finansų ministras Vilius Šapoka.

Verslas, susidūręs su sunkumais dėl COVID 19, ir kuriam šiuo metu trūksta apyvartinių lėšų, turėtų peržiūrėti paskolos grąžinimą ar užtikrinti tolesnę veiklą, taip pat kreiptis į finansų įstaigas (bankus, lizingo ar faktoringo bendroves, kredito unijas, sutelktinio finansavimo platformas, kitas), kurios operatyviai suteiks visą reikalingą informaciją.

Peržiūrint esamų priemonių sąlygas ir kuriant naujas priemones, laikomasi GREIČIAU, LANKSČIAU, DAUGIAU principų:

  • trumpinami garantijų išdavimo vertinimo terminai, kuriamos naujos priemonės, jų įgyvendinimo schemos;
  • išplečiama apyvartinių paskolų sąvoka (paskolos/garantijos bus suteikiamos ne tik verslo plėtrai, bet ir likvidumui);
  • įtraukiamos papildomos finansavimo veiklos (pvz., NT vystymas);
  • nelieka regioninių apribojimų;
  • priemonės bus prieinamos ir didelėms įmonėms;
  • išplečiamos paslaugų tiekėjų ratas (gali prisijungti alternatyvūs finansuotojai);
  • daugiau nei 4 kartus padidintas garantijų limitas;
  • palūkanos bus kompensuojamos 6 mėnesius (paskoloms nuo karantino paskelbimo), kai bankai suteikia paskolos grąžinimo atostogas.

Finansų įstaigos yra informuotos apie visas verslui siūlomas finansavimo priemones ir planuojamus finansavimo sąlygų pakeitimus. Apie naujas priemones jos bus informuojamos nedelsiant, kai tik bus patvirtinti finansavimo sąlygų pakeitimai.

Papildomai:

Finansavimas pirmiausia skiriamas verslui, kuris laikosi socialinės atsakomybės principų, siekia išlaikyti darbo vietas, nesiunčia darbuotojų neapmokamų atostogų, atsakingai elgiasi su verslo partneriais.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.