Naujas ilgalaikio dalinio palūkanų kompensavimo ciklas: dėmesys naujai suteiktoms paskoloms verslo plėtrai

Nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA), skatindama naujas investicijas į verslo augimą, nuo š. m. liepos 1 d. iš dalies kompensuos palūkanas tik pagal tas paskolų sutartis, kurios pasirašytos ne anksčiau kaip prieš du mėnesius iki paraiškos pateikimo INVEGAI dienos. Tokiu būdu siekiama padėti verslininkams įgyvendinti plėtros planus ir užtikrinti, jog siūlomas finansavimas atitinka dabartinius poreikius. Šiuo metu iš valstybės biudžeto numatyta kompensuoti paskolų palūkanų už 56,89 mln. eurų.

Šiuo metu ilgalaikio dalinio palūkanų kompensavimo sąlygos numato, kad dėl 95 proc. palūkanų kompensacijos smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) subjektai, kurie turi pasirašę paskolos ar lizingo sutartis nuo 2015 m. spalio 1 d. iki 2020 m. gegužės 1 d., gali kreiptis į INVEGĄ ir gauti iki 36 mėnesių palūkanų kompensavimą tik iki 2020 m. birželio 30 d.

Tuo atveju, kai paraiška pateikiama INVEGAI 2020 m. liepos 1 d. ir vėliau, paskolos sutartis turi būti pasirašyta ne anksčiau kaip prieš du mėnesius iki paraiškos pateikimo INVEGAI dienos. Palūkanos bus kompensuojamos iki 36 mėnesių laikotarpiu ir ne daugiau nei 7 procentai metinių palūkanų.

„Dalinis palūkanų kompensavimas – ilgametė sėkmingai veikiančio ir į plėtrą investuojančio verslo finansavimo priemonė. Šiandien ji dar aktualesnė tiems verslininkams, kurie ir ištikus pandemijai toliau aktyviai ieško galimybių auginti savo verslą. Vis dar sulaukiame nemažai paraiškų dėl vadinamųjų „senų“ paskolų, tačiau pasikeitusi dabartinė situacija reikalauja dėmesį sutelkti į ateitį. Peržiūrėjome ilgus metus nekeistą priemonės aprašą ir kartu su atnaujinimais pradedame į naujas paskolas orientuotą ilgalaikio dalinio palūkanų kompensavimo ciklą“, – sako INVEGA vadovas Kęstutis Motiejūnas.

INVEGA primena, kad, atnaujinus dalinio palūkanų kompensavimo sąlygas, iki 95 proc. suvienodintas kompensacijos dydis visiems SVV subjektams, nepriklausomai nuo SVV subjekto amžiaus ar regiono, kuriame vykdoma veikla, visų tipų paskoloms ir įmonėms. Tačiau išlieka ir dalis apribojimų, pvz., ir toliau tokios kompensacijos negalima bus gauti krovinių vežimo sausumos keliais paslaugas teikiančioms įmonėms už įsigyjamas krovinines transporto priemones, užsiimantiems nekilnojamojo turto operacijomis ir t. t. Nekilnojamojo turto įsigijimui ar plėtrai panaudotų paskolų palūkanos kompensuojamos tik tuo atveju, kai šis turtas naudojamas pačios įmonės poreikiams.

Tuo tarpu SVV subjektai, kuriems ekstremalios situacijos metu ne ilgiau kaip 6 mėn. buvo atidėti turimų paskolų ar lizingo mokėjimai, gali kreiptis dėl 100 proc. palūkanų kompensavimo. Šiuo atveju paskolos sutarties pasirašymo data nėra ribojama.

Detalią informaciją apie dalinio palūkanų kompensavimo priemones ir jų sąlygas galima rasti čia.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.