Kortelių blokavimas

Jeigu praradote savo kortelę, nedelsdami bet kuriuo paros metu iš bet kurios šalies, praneškite apie tai UAB „First Data Lietuva” tel. +370 5 215 11 77 arba +370 5 233 11 99 ir blokuokite savo kortelę.Jeigu nuo Jūsų kortelės sąskaitos buvo nurašytos išlaidos, kurių Jūs nedarėte, bankomatas neišdavė pinigų, bet suma nurašyta nuo kortelės sąskaitos, kreipkitės į savo kredito uniją arba ir pateikite pretenziją raštu. Turėkite pasą arba asmens identifikavimo kortelę ir faktą patvirtinančius dokumentus (atsiskaitymo kortele sąskaitas, bankomato čekį ar kt.).

Kortelės kodo (PIN) apsauga

Banko suteiktą mokėjimo kortelės PIN kodą įsiminkite, neužsirašykite, niekam nesakykite.Prieš rinkdami PIN kodą (parduotuvėse, naudodamiesi bankomatais ir pan.) įsitikinkite, kad Jūsų niekas nestebi.Jei įtariate ką nors sužinojus ar bandant sužinoti kortelės PIN kodą, iškart praneškite apie tai unijai.

Kortelės apsauga

Grąžinkite unijai nebegaliojančias korteles.Naują mokėjimo kortelę iškart pasirašykite tam skirtoje vietoje.Neatskleiskite kitiems asmenims kortelės numerio ir kitų jos duomenų ar informacijos apie atliktas operacijas, nesakykite, koks sąskaitos likutis.Nelaikykite kortelių kitiems prieinamose vietose. Pasinaudoję kortelėmis, nepamirškite jų bankomatuose ar prekyvietėse.Pastebėję, kad Jūsų kortelė yra dingusi, nedelsdami praneškite apie tai unijai.

Saugus atsiskaitymas kortele

Prieš atsiskaitydami kortele Jums nežinomose e. parduotuvėse pasidomėkite jų patikimumu.Kai parduotuvėje, kavinėje, degalinėje ir pan. vietose atsiskaitote kortele, stebėkite, kaip vykdoma operacija banko kortelių skaitytuvu. Prieš patvirtindami apmokėjimą PIN kodu, įsitikinkite, kad nurodyta teisinga mokėtina suma.Savo kortele atsiskaitykite patys – neperduokite jos kitiems asmenims.Reguliariai tikrinkite savo kortelės sąskaitą (atliktas operacijas, apyvartą).Nereikalingus čekius sunaikinkite.

Neskelbtini duomenys

Nediktuokite ir nesiųskite kortelės PIN kodo, numerio, galiojimo datos, turėtojo vardo ir pavardės bei kt. duomenų telefonu, paštu ar e. paštu banko darbuotojais prisistačiusiems asmenims. Atminkite, kad bankas niekada nereikalauja šios informacijos pateikti minėtais būdais.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.