Kodėl geriau skolintis iš unijos, o ne iš banko?

Vis daugiau užsienyje gyvenančių Lietuvos respublikos piliečiu, pradėjo galvoti apie sugrįžimą į tėvynę. O jei net ir negalvojate grįžti – tai turėti nekilnojamo turto Lietuvoje gali būti visai nebloga investicija. Lietuviai nuo seno mėgsta nekilnojamą turtą, nes tokio tipo investicijos yra ir patikimos, ir naudingos, jos apčiuopiamos, ta ne kokia kriptovaliuta. Šiais laikais yra įvairių finansinių institucijų, kurios pasiūlys savo paslaugas ir padės įsigyti norimą objektą. Tačiau būnant emigrantu ir pajamas gaunant ne Lietuvoje kreiptis į Lietuvoje esančius bankus gali būti sudėtinga. Bet yra ir kitokie galimi finansiniai partneriai, apie kuriuos gal dar ne visi ir žinote. Tai kredito unijos: jos yra patikimos, nes veikia griežtai prižiūrint Lietuvos bankui, lanksčios, nes turi mažus biurokratinius aparatus, bendruomeniškos, nes sudarytos iš bendruomenės narių ir veikia bendruomenišku principu. Pakalbinome vienos iš lyderiaujančių kredito unijų Kaune esančios Akademinės kredito unijos administracijos vadovą bei valdybos pirmininką Kęstutį Kaušilą.

Kodėl geriau skolintis iš unijos, o ne iš banko?

Jei dirbtumėte Lietuvoje - tai banke, tikėtina, palūkanos būsto kreditui būtų žemesnės, bet, jei kalbame apie emigracijoje esančius tautiečius, kurie savo pajamas gauna ne Lietuvoje – tai jiems iš bankų gauti būsto kreditą būtų labai sudėtinga, galima sakyti mission impossible. Tačiau unijoms šis klientų segmentas yra patrauklus, jos mielai ieškos ir ras būdus kaip suteikti būsto kreditą. Taigi, jei esate emigrantas, turite stabilias pajamas užsienyje ir norite gauti būsto kreditą – ieškokite unijos. Verta paminėti tai, kad unijoje yra taikomas lankstus įmokų grafikas, galima kreditą grąžinti anksčiau ir nebus jokių su tuo susijusių papildomų mokesčių, kai tai dažnai būna kitur.

Kokios yra sąlygos skolinantis iš unijos?

Mes finansuojame LR piliečius gyvenančius užsienio valstybėse, dirbančius pagal neterminuotą darbo sutartį ir bent pusmetį gaunančius stabilias pajamas. Finansavimo dydis yra iki 80 proc. nuo pirkimo kainos arba perkamo turto vertės (priklauso kuri yra mažesnė), o kreditavimo terminas yra iki 300 mėn.

Kokios yra tendencijos būsto kreditų rinkoje?

Pastaruoju metu yra labai suaktyvėjusi būsto rinka, nemažai žmonių perka butus ar namus ne tik savo poreikiams, bet ir investicijai. Dažniausiai tai būna sodybos ir nekilnojamas turtas Lietuvos pajūryje, šis dabar yra tiesiog išgraibstomas. Jei perkate antrąjį, trečiąjį ar kelintąjį būstą ir reikia kredito – unijoje tikrai pasiūlysime paskolą labai konkurencingomis sąlygomis.

Kokie reikalingi dokumentai kreditui gauti?

Norint pretenduoti į kreditą reikia pateikti šiuos dokumentus: būsto kredito paraišką, asmens dokumentus, perkamo turto vertinimą. Jei planuojate skolintis iki 57 000 Eur, turto vertinimą greitai ir pigiai atliks pati kredito unija. Taip pat reikalingi sutikimai asmens duomenų tikrinimui, darbo sutartis ir jos vertimas į lietuvių kalbą, pajamų deklaracijos (payslip), banko išrašas apie gaunamas 12 mėn. pajamas. Visus šiuos dokumentus galima pateikti el. paštu žemiau nurodytais mūsų vadybininkių adresais.

O gal galima viską susitvarkyti iš užsienio ir nereikia skristi į Lietuvą?

Taip, žinoma, didžiąją dalį reikalų galima sutvarkyti nuotoliniu būdu: pateikti visus reikalingus dokumentus, gauti atsakymą iš kredito komiteto. Tiesa, kol kas sutarties pasirašymui dar norėtume jus pakviesti į savo būstinę Kaune, bet ir šią procedūrą planuojame artimiausiu metu iškelti į elektroninę erdvę.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.