Auga AKU ir Kreda grupės pajamos

Ženkliai gerėjančius finansinius rezultatus nulėmė priešingas požiūris į šalies verslą ir ūkininkus nei didžiųjų bankų, kurie nusprendė koronaviruso pandemijos akivaizdoje sugriežtinti skolinimo sąlygas. Be to, užsienio kapitalo finansų įstaigos jau kurį laiką nuosekliai laikėsi koncentracijos didmiesčiuose politikos ir tolo nuo Lietuvos regionų.

Lietuvos banko atlikta apklausa rodo, kad COVID-19 įkarštyje bendrus skolinimo įmonėms standartus griežtino keturi bankai. Tuo metu kredito unijos, veikiančios su prekės ženklu KREDA, vertino ir vertina susidariusią situaciją kaip naujų galimybių paiešką. Pasirinkta strategija pasiteisino, o tai liudija KREDA grupės rezultatai: palūkanų pajamos išaugo 29 proc., o palūkanų pajamos iš paskolų ūkio subjektams – 54 proc., lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. KREDA grupės paskolų portfelis 2020 rugpjūčio mėnesio pabaigoje buvo 25 mln. Eur didesnis nei 2019 m. lyginamuoju laikotarpiu.

P

agal neaudituotus 2020 m. trečio ketvirčio rezultatus, Akademinės kredito unijos grynasis pelnas buvo 0,373 mln. eurų. Apie sėkmingus 9 mėnesius Akademinei kredito unijai byloja turto, paskolų portfelio ir priimtų indėlių skaičiaus augimas. Per 2020 metų pirmus tris ketvirčius unijos narių turtas augo 14 proc. ir rugsėjo mėnesio pabaigoje siekė 47,80 mln. eurų. Paskolų portfelis išaugo iki 38,05 mln. eurų – 14 proc. daugiau nei 2019 metų pabaigoje. Bendras kredito unijos priimtų narių indėlių skaičius per 9 mėn. pakilo 15,6 proc. – iki 41,59 mln. eurų. Grynosios palūkanų pajamos išaugo 14,2 proc., lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.