AKU komanda prisidėjo, kad nepasiturinčius pasiektų pagalba

Maisto bankas veikia nuo 2001 metų, savarankišku labdaros ir paramos

fondu jis tapo 2007 metais. Vien 2019-aisiais organizacija surinko ir nepasiturinčiųjų maitinimui išdalijo beveik 8 tūkst. tonų maisto už 13,1 mln. eurų. „Maisto bankas“ maisto paketus perduoda daugiau nei 600 visoje Lietuvoje veikiančių organizacijų. „Būtent jų atstovai iš arti geriausiai mato ir supranta, kam ta pagalba yra reikalinga. Dažniausiai paramos reikia darbo neturintiems asmenims, tėvams, kurie vieni augina vaikus, pensininkams bei neįgaliesiems“ – sako Kauno padalinio vadovė Martyna Žirgulė.

Kas penktai šeimai Lietuvoje gresia skurdas, kas septintas šalies gyventojas maitinasi skurdžiai, tai rodo oficialūs Statistikos departamento duomenys. „Džiaugiamės Lietuvos žmonių solidarumu siekiant padėti silpniesiems. Kasdien gauname daugybę socialinių darbuotojų prašymų pagelbėti kritinėse situacijose atsidūrusiems žmonėms. Tuo tarpu dėl įvairių priežasčių visoje maisto tiekimo grandinėje atsiranda milžiniški kiekiai maisto, kuris yra tinkamas vartoti, bet neparduodamas. Jei ne „Maisto bankas“, visas šis maistas būtų utilizuotas ar keliautų į sąvartynus“ – teigia padalinio vadovė Martyna.

Anot Kauno regiono padalinio vadovės Martynos, daugiausiai lėšų reikalinga maisto produktų transporto išlaidoms padengti, automobiliams remontuoti, maisto produktams sandėliuoti. „Kažkada buvau „Maisto banko“ savanorė prekybos centre dalindama skrajutes, dabar matau, kaip stipriai jie auga ir pabuvusi jų sandėliuose, supratau, kad šiandien savanorių labiausiai reikia čia“ – patirtimi dalinasi AKU darbuotoja Lina. „

Kiekvieną dieną, taip pat ir karantino metu, 83 Lietuvos miestuose „Maisto bankas“ iš prekybininkų, gamintojų, surenka neparduodamą, bet tinkamą vartoti, maistą ir per platų socialinių organizacijų tinklą išdalina jį skurstantiems žmonėms. Kiekvienais metais stengiamės išgelbėti vis daugiau maisto ir pamaitinti dar daugiau žmonių, tačiau dėl labai ribotų išteklių dažnai turime sustabdyti savo entuziazmą“.Visa tai girdėdamas AKU kolektyvas nusprendė kaip ir kiekvienais metais dalį savo pelno pasidalinti su tais, kuriems to labiausiai reikia, skirdami 1000 Eur paramą „Maisto bankui“. „Visi žinome, kad prisidėjimas pinigais nėra tikroji parama, o mūsų visuomenės įsitraukimas į savanorystę turėtų būti daugelio žmonių misija. Tai mums buvo puiki galimybė nuvykti į „Maisto banko“ sandėlius, pasižiūrėti kaip ten vyksta darbai ir keletą valandų skirti savanorystei“ – sako AKU administracijos vadovė Gitana Jasėnienė.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.