Akademinės kredito unijos narių dėmesiui

Gerb. nariai,

Čia rasite informaciją apie laukiamus kredito unijos finansinių paslaugų pokyčius po euro įvedimo dienos: kaip keisis sudarytos sutartys, kaip bus keičiamos banko sąskaitose esančios lėšos, kaip turi būti atliekami mokėjimai už kreditus, bei kaip bus vykdomas litų keitimas į eurus nuo 2015 metų sausio 1 d.

Gerb. nariai,Informuojame apie laukiamus kredito unijos finansinių paslaugų pokyčius po euro įvedimo dienos:

Sutartys. Nuo euro įvedimo dienos (t.y. 2015-01-01) visose sutartyse ir bendrosiose taisyklėse esančios nuorodos į litus bus laikomos nuorodomis į eurą, perskaičiavus pagal oficialų kursą 1 EUR=3,45280 Lt ir suapvalinus pagal LR euro įvedimo įstatymą iki dviejų skaičių po kablelio. Euro įvedimas neturi įtakos Jūsų sudarytų sutarčių galiojimui ir jos galioja iki jose nurodyto termino.

Banko sąskaitose esančios lėšos.  Euro įvedimo dieną Jūsų banko sąskaitoje esančios lėšos litais bus neatlygintinai ir automatiškai perskaičiuojamos į eurus, taikant patvirtintą perskaičiavimo kursą (1 EUR=3,45280 Lt) ir galutinę sumą suapvalinus iki dviejų skaičių po kablelio. Dėl šių pasikeitimų Jūsų banko sąskaitos numeris nepasikeis. Pažymime, nuo euro įvedimo dienos nebus galimybės atlikti mokėjimų negrynaisiais pinigais litais ir turėti sąskaitų litais.

Mokėjimai už kreditą. Mokėjimai už kreditą turi būti vykdomi tik eurais, galutines mokėtinas sumas perskaičiuojant pagal oficialų perskaičiavimo kursą 1 EUR=3,45280 Lt bei apvalinant iki dviejų skaičių po kablelio. Jūsų patogumui perskaičiuodami sumas iš litų į eurus galite naudotis valiutos konvertavimo skaičiuokle tinklalapyje: www.aku.lt. Informuojame, kad Jūsų sutartyje esančios nuorodos į Lietuvos banko skelbiamą 6-12 mėn. namų ūkių terminuotų indėlių litais Lietuvos PFI vidutinę palūkanų normą nuo euro įvedimo dienos yra laikomos nuorodomis į Lietuvos banko skelbiamą 6-12 mėn. namų ūkių terminuotų indėlių eurais Lietuvos PFI vidutinę palūkanų normą. Užtikriname, kad dėl indekso dydžio pakeitimo jums nustatyta marža nedidės.Nuorodos į Lietuvos banko nustatomą ir skelbiamą oficialų lito kursą užsienio valiutų atžvilgiu bus laikomos nuorodomis į Europos Centrinio Banko paskelbtus orientacinius euro ir užsienio valiutų santykius.Komisinis mokestis už įskaitomas ir pervedamas lėšas bus nuskaitomas eurais. Su perskaičiuotais įkainių dydžiais galite susipažinti paspaudę šią nuorodą tinklalapyje: įkainiai

Valiutos keitimas kredito unijose. Šalies gyventojai norintys neatlygintinai pasikeisti grynuosius litus į eurus nuo 2015 metų pradžios iki kovo 1 d. tai galės padaryti Akademinėje  kredito unijoje.  Maksimalus vienos dienos valiutos keitimo limitas – 3452,8 Lt. Detalesnės informacijos galite teirautis tel. nr. 8 800 34528 (skambučiai nemokami), septynias dienas per savaitę nuo 8 iki 18 val. Visa aktuali informacija euro įvedimo klausimais pateikiama interneto puslapyje www.euro.lt arba www.aku.lt/euras.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.