Pirkti ar nuomotis?

Tinkamos patalpos komercinei veiklai yra labai svarbu, tačiau, kai reikia apsispręsti ar jas pirkti ar nuomoti, tenka ilgai svarstyti. Norint žinoti, ar jums verta nuomotis, ar pirkti komercines patalpas, reikia viską gerai ir kruopščiai apgalvoti ir apskaičiuoti. Norime pateikti pavyzdį, kaip atrodytų to paties ploto patalpų pirkimas lyginant su nuoma.

Paskaičiavus gaunasi, kad per 10 metų nuomodami patiriate 432 000 (neskaitant nuomos brangimo) Eur sąnaudų, o sąnaudos patalpų pirkimui ir kredito palūkanoms - 340 073 Eur. Plius nusipirktų patalpų vertė po 10 metų vis tiek bus nemažesnė nei 300 000 Eur. Atsakymas kas geriau, pirkti ar nuomotis - visai akivaizdus.

Žinoma, kai nėra finansinių galimybių, pavyzdžiui, verslas tik pradedamas, tai verta pradėti nuo patalpų nuomos. Kitais atvejais tikrai manome ir skaičiavimai tai patvirtina, kad patalpas yra geriau pirkti. Yra tam tikri atvejai, kai turint lėšų pirkti patalpas komercinės veiklos vykdymui yra labai geras sprendimas net ir nežinant ar tas verslas bus sėkmingas. Taip yra tada, kai parduodamos labai geroje vietoje esančios patalpos už sąlyginai gerą kainą. Juk parduoti geroje vietoje patalpas yra labai paprasta, o ir kaina po kelerių metų bus daug didesnė nei dabar. Yra dar ir kitas pasirinkimas, kuris yra naudingas - tai susiję su tuo, kad komercinės patalpos esančios geroje vietoje perkamos investicijai.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.