"Tigema" verslo kūrimo istorija: „Pradėti lengva, daug sunkiau išsilaikyti“

Šarūnas Levanas prieš beveik trejus metus nusprendė įkurti geodezinių matavimų paslaugas teikiančią įmonę. Sėkmingai įgyvendinti naujo verslo idėją jam padėjo Akademinė kredito unija.

Veikti paskatino didėjantis užsakymų kiekis

Šarūnas pasakoja, kad jo įmonė teikia visas geodezijos paslaugas: matuoja žemės sklypus, pastatus, inžinerinius statinius, formuoja žemės sklypus, juos jungia, dalija, teikia pastatų pridavimo paslaugą, taip pat "Tigema" galima gauti reikalingos vietovės topografines nuotraukas, išpildomąsias geodezinių tinklų, pastatų nuotraukas.

Netrukus trečiąją gimtadienį minėsiančios įmonės vadovas pasakoja, kad idėja kurti verslo nenusileido tiesiog iš dangaus. Anksčiau Šarūnas dirbo matininku privačioje įmonėje, vėliau ėmėsi papildomų darbų su individualios veiklos pažyma. „Vis didėjantis užsakymų kiekis paskatino įkurti geodezines paslaugas teikiančią įmonę“, – pasakoja „Tigema“ vadovas.

Pirmiausia Šarūnas kreipėsi į UAB „Investicijų ir verslo garantijos“, kuri naujai besikuriantiems verslams dengia dalį verslo kūrimui skirtos paskolos. „Tuomet ėmiau ieškoti, kas galėtų suteikti paskolą, tiesą sakant, Kaune tokias paslaugas pradedantiems verslininkams teikiančių įstaigų, pasirodo, nėra labai daug, tad džiaugiuosi suradęs Akademinę kredito uniją, – pasakoja Šarūnas.

Sklandus ir greitas procesas

Iš Akademinės kredito unijos gautą paslaugą Š. Levanas panaudojo įrangos įsigijimui. Pasakodamas apie paskolos gavimo procesą, „Tigema“ vadovas dalijasi, kad viskas vyko sklandžiai ir greitai, įvykdyti reikalavimus nebuvo sunku. Akademinės kredito unijos personalas lydėjo viso proceso metu, išsamiai paaiškino, kaip viskas vyksta, atsakinėjo į kilusius klausimus“, – pasakoja verslininkas. Be to, Akademinė kredito unija padėjo Šarūnui pildant visam procesui reikalingą verslo planą.

„Tigema“ vadovas mano, jog Akademinės kredito unijos teikiamos paskolos atveria galimybę įgyvendinti idėjas bei skatina verslios Lietuvos plėtrą. Anot Šarūno, pradėti verslą visai nesunku: „Per vieną dieną užsiregistravai registrų centre ir tu – jau verslininkas, tačiau sunkiausia yra toliau viską vystyti, rūpintis plėtra, samdyti darbuotojus, įgyvendinti projektus“.

Akademinė kredito unija suteikia pradedančiam verslui tvirtą pamatą, kurio taip reikia žengiant į rinką“. Įmonė kasmet auga: dabar „Tigema“ jau dirba keturi darbuotojai. Daugėja bei tobulėja ir paslaugos, kurias įmonė teikia, pavyzdžiui, matavimus jau galima atlikti ir su dronais. „Praeitų metų apyvarta, lyginant su pirmaisiais metais, išaugo daugiau 10 kartų, o į įrangą investuota jau daugiau nei 40 tūkst. eurų“, – apie įmonės augimą pasakoja Šarūnas.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.