Atnaujinta priemonė verslui - "Dalinis palūkanų kompensavimas"

Informuojame, kad vėl atnaujinta priemonė  „Dalinis palūkanų kompensavimas MVĮ produktyvumui didinti“. Nuo šiol bus kompensuojama iki 95 proc. palūkanų toms mažoms ir vidutinėms įmonėms, kurios veikia paslaugų ir gamybos sektoriuose ir yra gavusios investicinę paskolą ar turi finansinės nuomos (lizingo) sandorį.

Galimas pareiškėjas

MVĮ, veikiančios gamybos ir paslaugų sektoriuje

Projekto vykdytojo registravimo vieta

Visos Lietuvos Respublikos savivaldybės

Kompensacijos  dydis

Iki 95 proc.

Finansavimo forma

Kompensacijos laikotarpis

INVEGOS garantuota ar negarantuota individualia garantija investicinė paskola / finansinės nuomos (lizingo) sandoris iš finansų įstaigos nuosavų lėšų arba iš valstybės biudžeto lėšų produktyvumui didinti.Iki 36 mėn.Taip pat atnaujintas investicinės paskolos apibrėžimas.

Investicinė paskola – tai paskola, kurios ne mažiau kaip 51 procentą sumos numatyta skirti paskolos gavėjo investicijoms finansuoti.

Dalinis palūkanų kompensavimas draudžiamas:

  • Krovininiu kelių transportu besiverčiančių įmonių (veiklos kodas pagal EVRK2 49.41) krovinių vežimo keliais transporto priemonių (vilkikų, priekabų, puspriekabių ir t.t.) įsigijimui;
  • Ūkininkams;
  • Apyvartinėms paskoloms, kurios yra suteiktos iš nuosavų banko ar kredito įstaigų lėšų;
  • Nekomercinės (M1 kategorija) paskirties automobiliams;
  • Kai įsigyjamas komercinės paskirties NT nuomai, tačiau įmonės veikla pagal EVRK kodą nepriklauso NT nuomai;
  • Kitų kreditorinių įsipareigojimų refinansavimui.

Išimtys:

  • Nekomercinės (M1 kategorija) paskirties automobilių įsigijimui yra kompensuojamos palūkanos tik įmonėms, kurių pagrindinė veikla yra automobilių nuoma;
  • Įmonės veiklai įsigytas NT gali būti tik komercinės paskirties.

Kaip veikia?

Norint pasinaudoti priemone, reikia pateikti paraišką „Invegai“. Palūkanos kompensuojamos kas ketvirtį.Daugiau informacijos rasite čia.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.