Verslo naujokų noras skolintis pasiekė piką

Verslo naujokų pasitikėjimas ir noras skolintis pasiekė piką – net du iš trijų verslą norinčių pradėti gyventojų turimos verslo idėjos įgyvendinimui planuotų imti kreditą, rodo bendrovės „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) užsakymu atliktas tyrimas. Šis rodiklis yra aukščiausias nuo 2013 metų pradžios.

Anot „Invegos“ generalinio direktoriaus Kęstučio Motiejūno, pradedančiųjų verslininkų norą skolintis didina palankios ekonominės sąlygos.

„Ekonomikos atsigavimo krypčiai įgaunant vis daugiau ir tvaresnio pozityvumo, 2017 metais jau kas antras verslą norintis kurti gyventojas neatmetė skolinimosi galimybės, o šiemet birželį fiksavome rekordinį 66 proc. rodiklį. Tiek būsimi verslo naujokai, tiek veiklą pradedančios įmonės, gebėdamos lanksčiai ir operatyviai reaguoti į kintančias ekonomines sąlygas, drąsiai vertina savo galimybes grąžinti reikalingą pirmąją piniginę injekciją“, – pranešime spaudai sakė K. Motiejūnas.

Pasak jo, pradedančios įmonės paprastai vertinamos kaip padidintos rizikos grupė, todėl joms gauti paskolą kredito įstaigoje itin sunku, tačiau tam labai gelbėja paskolų garantijos.

„Šiais metais priėmėme net 92 proc. teigiamų sprendimų dėl prašomų paskolų garantijų. Pradinio kapitalo ir pirmųjų investicijų užsitikrinimas verslo pradžiai yra vienas didžiausių iššūkių, todėl džiugu, kad į tai žiūrima rimtai. Finansavimą teikiančios institucijos nori matyti pasitikinčius savimi, žinančius, ką daro, žmones, kurie nenuvertina pasiruošimo etapo ir geba pagrįsti, kad jų verslui paskolintos lėšos bus grąžinamos drausmingai“, – teigė K. Motiejūnas.

Šiemet pirmąjį pusmetį 35 proc. garantijų buvo suteikta už iki penkerių metų veiklą vykdančių įmonių paskolas, iš kurių net 21 proc. sudarė įmonių, veikiančių iki 1 metų, paskolų garantijos.

Tyrimą „Invegos“ užsakymu šių metų birželį atliko įmonė „Eurotela“, apklaususi 1020 gyventojų ir 309 įmones.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.