Prasideda Vaikų finansinio švietimo savaitė

Kovo 27 d. – balandžio 2 d. Lietuvoje ir kitose šalyse minima Vaikų finansinio švietimo savaitė vėl bus gausi vaikams skirtų renginių: paskaitų, elektroninių pamokų, protmūšių, testų, diskusijų, viktorinų ir ekskursijų. Šių metų pasaulinės savaitės šūkis kviečia: „Išmok. Taupyk. Užsidirbk“, informuoja Lietuvos bankas.

Kovo 27-ąją Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas pradės Vaikų finansinio švietimo savaitės renginius ir Lietuvos banko Pinigų muziejuje diskutuos su moksleiviais, ar teisus buvo senovės Romos filosofas Seneka sakydamas „Taupumas yra mokėjimas išvengti nereikalingų išlaidų“; ar taupydami galime uždirbti; kaip išmokti taupyti. Centrinio banko vadovas papasakos, kaip moko savo vaikus taupyti ir kokių klausimų dažniausiai sulaukia šia tema.

Šiemet, kaip ir pernai, ekspertams ir mokiniams bendrauti padeda profesinės savanorystės projektas „būsiu_________“, vienijantis įvairių sričių profesionalus ir mokytojus, padedančius jauniems žmonėms atrasti savo karjeros kelią.

Pernai Vaikų finansinio švietimo savaitė sulaukė didžiulio vaikų, tėvų ir mokytojų susidomėjimo, renginiuose dalyvavo apie 14 tūkst. šalies moksleivių.

Vaikų finansinio švietimo savaitė Lietuvoje minima Lietuvos bankui prisijungus prie Tarptautinės vaikų ir jaunimo finansų organizacijos. 2011 m. įkurta organizacija propaguoja jaunimo finansinio raštingumo didinimo idėjas ir siekia, kad baigę vidurinę mokyklą vaikai mokėtų tvarkyti savo finansus ir žinotų, kaip išmintingai elgtis su pinigais. Šiuo metu judėjimas vienija daugiau kaip 1 000 organizacijų iš įvairių šalių.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.