Sėkminga dviejų verslų simbiozė

„Turint vieną verslą pravartu pagalvoti, kaip jį būtų galima išplėsti ir sustiprinti. Jei verslas kurį laiką smarkiai nebeauga, derėtų susimąstyti apie jo gaivinimą – sujungimą su kokia nors kita smarkiai nesikertančia veikla“ – taip teigia Akademinės kredito unijos narys.

Jevgenijus Moskaliovas, UAB „Italona“ savininkas, anksčiau vertėsi tik profesionalams skirtos kosmetikos prekyba, tačiau sugalvojo, kaip šį verslą galėtų išplėsti. „Kosmetiką tiekdavau ir iki šiol tiekiu įvairiems grožio salonams, tačiau staiga toptelėjo mintis, kad grožio saloną atidaryti galėčiau ir pats. Juolab, kad mano mama yra profesionali kirpėja, iš karto nereikėjo pradėti darbuotojų ieškoti nuo nulio“, – sako verslininkas. Taip nedidelis p. Moskaliovo verslas apsivertė aukštyn kojomis – „dabar jau nebeaišku, kuri veikla yra pagrindinė, mat abi puikiai einasi“.

Grožio saloną „Toujours“ AKU narys įkurdino pačiame Kauno centre, netoli Laisvės alėjos. Iš pirmo žvilgsnio ši vieta turėtų būti puiki bet kuriam verslui, tačiau pašnekovas sako susidūręs su paradoksalia problema: klientams ši vieta tinka, o kirpėjoms – ne. Bėda ta, kad kirpėjos nenori dirbti miesto centre, joms geriau kur nors gyvenamajame rajone. Jos sako, kad centre nėra klientų, todėl dirbti neapsimoka, mat jų uždarbis priklauso nuo to, kiek žmonių aptarnauja, mes tiesiog nuomojame joms darbo vietą. Ieškome įvairiais būdais: dedame skelbimus, patys jų ieškome, per pažįstamus“, – problemą nurodo pašnekovas. Tačiau verslininkas tvirtina, kad kirpėjų nuogąstavimai yra nepagrįsti. Jo teigimu, jau verslo pradžia parodė, kad klientų Kauno centre netrūksta.

Nors darbuotojų paieškos ir užsitęsė, pašnekovas džiaugiasi, kad abi jo turimo verslo dalys sekasi gerai. Vienais etapais daugiau uždirbama iš prekybos kosmetika, kitais – iš kirpyklos.

„Žiemą, kai mokesčiai didesni, reikia mokėti už šildymą, pajamos iš kirpyklos sumažėja, tačiau viską galima padengti uždarbiu iš prekybos kosmetika. Vienas verslas kitą puikiai papildo“, – sako pašnekovas.

Pinigų „Toujour“ kirpyklos atidarymui pašnekovas skolinosi iš Akademinės kredito unijos Kaune. Jo teigimu, skolinimosi procedūra nėra sudėtinga, tačiau būtina viską gerai įvertinti rašant verslo planą ir skaičiuojant sąmatą.

Verslininkui linkime naujų idėjų ir tolimesnės sėkmingos verslo plėtros. Daugiau informacijos apie AKU nario verslą galite rasti čia.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.