Nuosavas verslas – tai ne tik svajonių išsipildymas, bet ir didelė atsakomybė

„Skaniai sriubai išvirti, kaip ir gera

Klimaite

m kelionių verslui, vienos sudedamosios dalies nepakanka. Čia turi derėti įvairūs dalykai“, - tuo įsitikinusi savo kelionių verslą pradėjusi Akademinės kredito unijos narė Eglė Klimkaitė – Jurkonienė. „Kiekvienas pradedantis verslą turėtų nusiteikti, kad nuosavas verslas – tai laisvės ir asmenybės, idėjų atskleidimo išraiška, taip pat tai - didžiulė atsakomybė.

Keliauti ir domėtis naujais kraštais Eglei patiko nuolat, tačiau, aplankius Italiją, šis pomėgis ne tik sustiprėjo, bet ir pastūmėjo verslo link. „Į Italiją išvykau 2010 – aisiais. Savanoriškai dirbau viename iš Jaunimo krepšinio sporto klubų ir savarankiškai mokiausi italų kalbos. Tai buvo įdomi ir vertinga patirtis“, - atviravo pašnekovė. AKU narei teko gyventi keliuose regionuose, bet labiausiai sužavėjo Toskana. „Čia gimę ir kūrę garsūs menininkai bei mokslininkai (Sandro Botticelli, Dante Alighieri, Michelangelo, Leonardo da Vinci ir kiti). Tai tikras rojus turistams, išsiilgusiems ne tik meno, bet ir įspūdingos gamtos bei maisto kultūros – pasakoja p. Klimkaitė – Jurkonienė.

Vespa motoroleriais

Grįžusi į Lietuvą, Eglė toliau bendradarbiavo su Italijos verslo atstovais, vertėjaudavo. Vieno vizito metu susipažino su kelionių organizatoriaus „Entroterra“ komanda. Šis prekių ženklas Toskanoje žinomas organizuojamais turais motoroleriais „Vespa“, toskanietiškos virtuvės kulinarijos kursais. Čia nuostabūs paplūdimiai, kalnai, požeminiai urvai, terminiai šaltiniai, maisto kultūra, meno paminklai - tai tikras rojus turistams. Vieną dieną, sulaukusi pasiūlymo įsigyti minėto kelionių organizatoriaus  prekių ženklą, vedama troškimo supažindinti Lietuvos bei kaimyninių šalių žmones su Toskanos įdomybėmis, apsisprendė įsteigti kelionių organizatorių Lietuvoje.

Aptardama nuosavo verslo sunkumus, verslininkė net neabejoja, kad su jais susiduria visi, o ypač -  verslo naujokai. Verslininkė jau patyrė, kad kelionių organizatorius negali pradėti veiklos be pradinio kapitalo, kurio reikia įsteigti įmonei, ir be kelionės organizavimo paslaugų finansinių garantijų draudimo. „Visų kelionių organizatorių veikla yra draudžiama ir kainuoja nemažą pinigų sumą, taigi turėjau spręsti, ar pardavinėti kitų organizatorių sukurtus produktus ir veikti kaip tarpininkas, ar būti laisva, kurti ir pasiūlyti rinkai savo sukurtas keliones. Laisvės kaina šiuo atveju labai didelė, todėl pradėdama verslą

Marmuro

pasinaudojau verslumo skatinimo programa ir gavau finansavimą iš Akademinės kredito unijos, kurios finansinėmis paslaugomis iki šiol aktyviai naudojuosi“, - sako kelionių organizatorė.

Atsisveikindami su pašnekove, padėkojome už šiltą ir malonų susitikimą bei palinkėjome nesustoti vietoje ir siekti naujų verslo aukštumų. Daugiau sužinoti apie AKU narės siūlomas keliones bei rasti papildomos informacijos galite čia.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.