AKU narys Aurimas: noriu sulaužyti mitą, kad tai nevertinga žuvis

Dauguma esame girdėję, kad žuvis yra tas produktas, kuris stiprina širdį ir imunitetą, gerina mūsų nuotaiką ir savijautą, suteikia energijos, o svarbiausia mažina diabeto riziką, tačiau iki šių dienų lietuvių mitybos įpročiai gana archajiški, dauguma verčiau renkasi mėsą nei mūsų organizmui taip vertingą žuvį.

Paskutiniu metu Lietuvoje atsiranda vis daugiau vietinių ūkininkų ir gamintojų, kurie ryžtasi žuvį auginti Lietuvoje, savo ūkiuose, taip pat daugėja vartotojų, kurie pirmenybę teikia lietuviškai produkcijai.

Vienas tokių gamintojų užsiimantis ir pradėjęs tilapijų auginimą ir jų perdirbimo procesus Lietuvoje, veiklą pradėjo tik šių metų sausio mėnesį. Pirmasis Lietuvoje pradėjęs auginti Silver rūšies tilapijas – AKU narys Aurimas Aleksiejūnas, bando lietuvius pripratinti ar supažindinti su daugumos kritikuojama tilapija.Nario auginama tilapija skiriasi nuo į mūsų Lietuvos tinklus iš Azijos atvežtinės tilapijos, kuri neretai kalbama yra auginama labai nešvariai ir nepasižymi jokiomis naudingomis savybėmis. Verslininko Aurimo tilapijų mailiai į Lietuvą atvežti tiesiai iš Olandijos, žuvys auga naujai įrengtuose, specialiuose joms pastatytuose vandens rezervuaruose, kurie užtikrina švarų ir saugų žuvų augimo procesą.

Paklaustas kas lėmė pasirinkimą auginti būtent tilapijas verslininkas pabrėžia, kad šiai dienai rinkoje išties mažai šviežios ir kokybiškos žuvies „Šalies rinkoje didžiąją dalį žuvies bei jos produktų sudaro importuota šaldyta bei po to atšildyta žuvis, tad norėjosi kažko kitokio nei, kad standartiškai matome prekybos centrų vitrinose. Žmonės turi kuo daugiau į savo dienos racioną įsileisti žuvies, kuri nereikalauja sudėtingo paruošimo, kuri tinka tiek vaikams tiek suaugusiems ir neturi specifinio, taip daugumos nemėgstamo kvapo.Tai lėmė pasirinkimą pradėti tilapijų auginimą, esu pirmasis Lietuvoje pasiryžęs auginti ir į tinklus ar mažesnius prekybos taškus tiekti Lietuvoje užaugintą tilapiją, kol kas ją gauname tik iš Azijos šalių, kuriose jų saugus ir švarus auginimas nėra užtikrinamas, noriu sulaužyti mitą, kad tilapija nenaudinga ir nevertinga žuvis, nes iš tiesų tai yra tikra vitaminų ir naudingų savybių bomba tiek vaikams, tiek suaugusiems“ – pasakoja vyras.

Įdomiausia tai, kad tilapija mitybos požiūriu išsiskiria dideliu biologinės vertės baltymų kiekiu, 100 gramų tilapijos sudaro net 20 gramų baltymų. Todėl išties ne tik tilapija, bet ir visa kita žuvis dėl savo gausos mums naudingų savybių ant mūsų kasdienio stalo turėtų būti vartojama kuo dažniau.Lietuviškų tilapijų augintojo Aurimo tilapijų ūkis įrengtas kaimo apsuptyje, toli nuo miesto ir pramonės, kasdien ten dirba atsakingai tilapijas prižiūrintys specialistai, kurie užtikrina, jog žuvis gautų tik jai visapusiškai subalansuotą pašarą ir įsisavintų visas naudingąsias medžiagas – kad augtų saugiai ir jai pritaikytomis sąlygomis.

Aurimas kalba, kad buvo nelengva pradėti auginti tilapijas, juolab, kad būta įvairių iššūkių ir sunkumų: „Buvo sunku pradėti, žinant, kad dauguma prieš tilapiją dažnai yra nusistatę ir prisiskaitę negerų dalykų, bet juk kalbam apie iš Azijos šalių importuotą žuvį, kuri ne paslaptis auga tikrai keistokais būdais. Buvo sunku, nes viskas nauja ir nematyta, Lietuvoje nėra su kuo pasikonsultuoti, todėl teko remtis ir pasitikėti patyrusiais užsienio konsultantais. Norisi, kad standartinis lietuvis kuo dažniau į savo dienos racioną įtrauktų žuvį, o ypatingai tilapiją, kuri tokia turtinga savo savybėmis. Man svarbu, kad žmonės rinktųsi lietuvišką produktą, užaugintą švariai ir aukščiausios kokybės sąlygomis, norisi suteikti visas galimybes valgyti saugų ir visapusiškai subalansuotą produktą.“

Įsigyti jo auginamos produkcijos galite susisiekę:

tilapis@yahoo.com arba +37061483238 ir

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.