AKU narė: "Uodo" šeimos turgelis - vis daugiau lietuvių dėmesio sulaukianti savaitgalio pramoga

Tarp gausybės žaislų sau tinkamiausio beieškantys vaikai, mažiesiems ir sau drabužius besirenkančios mamos, kokio rakando namams beieškantys tėčiai – visa tai ir dar daugiau galima išvysti savaitgaliais šešis Lietuvos miestus lankančiuose „Uodo“ šeimos turgeliuose. Motinystės atostogų metu tokią idėją subrandinusi Akademinės kredito unijos narė G. Granickienė džiaugiasi, kad į gyvo bendravimo erdves pavyksta pritraukti vis daugiau ir daugiau žmonių.

Ieškojo savirealizacijos

„Nemaža dalis verslaujančių moterų idėją sugalvojo būtent motinystės atostogų metu. Aš šiuo klausimu nesu išimtis“, – juokiasi Gitana Granickienė. „Pačios veiklos mintis gimė iš natūralaus poreikio. Kai auginau trečią vaikelį, pradėjau ieškoti savęs realizavimo galimybių. Bandžiau surasti veiklą, kurią pavyktų derinti su vaikų priežiūra. Veiklą, kuri galbūt kažkiek įtrauktų ir kitas mamas“, – apie pirmas verslo mintis pasakojo pašnekovė. Pasak G. Granickienės, pradėjus tvarkyti vaikų žaislus, rūbelius ir apskritai visas spintas, kilo mintis, kad kažkam būtų galima tai pigiau parduoti, padovanoti, mainyti. „Pamąsčiau, kaip smagu būtų įkurti tokį šeimos turgelį, kur visi pabendrautų, atsineštų jau nebenaudojamų daiktų ir juos parduotų, o įsigytų tokių, kurie labai reikalingi. Ši mintis kažkaip įstrigo ir pamąsčiau, galbūt reikia pabandyti?“ – kalbėjo verslininkė. Būtent tai ir buvo dabar vis populiaresniu tampančio „Uodo“ šeimos turgelio užuomazgos. Paklausta, kodėl turgelis gavo būtent tokį pavadinimą, pašnekovė nusijuokia – norėjome ko nors netradicinio, šmaikštaus. „Manau, kad jis mūsų veiklai labai tinka“, – neabejojo idėjos autorė.

Lengva nebuvo

Savo idėja G. Granickienė pasakojo tikėjusi, nes iki šiol nebuvo labai patogaus būdo pardavinėti jau išaugtus drabužėlius ar nereikalingus daiktus. „Aišku, iš pradžių atsirado internetinis portalas, bet vėliau natūraliai išaugti į gyvą turgelį, o tai – nepalyginami dalykai. Kai žmonės susitinka, pabendrauja, pasikalba apie tuos pačius daiktus – tai visai kas kita“, – pasakojo „Uodo“ šeimos turgelio įkūrėja, AKU narė. „Internetinis portalas www.uodas.lt ir lieka internetiniu portalu, tačiau dabar kone visą laisvą laiką skiriame gyviems turgeliams. Iš to, kad pradėjome mainyti, keistis ar parduoti vaikų drabužėlius, viskas išaugo į turgų, kuriame parduodami ir mamų, tėvų daiktai, drabužiai, net namų dekoro daiktai – viskas, kas vienuose namuose jau nebereikalinga, o kitiems namams gali būti būtent tai, ko trūksta“, – pasakojo pašnekovėPirmieji žingsniai, pasak moters, nebuvo lengvi. Savų resursų įdėti reikėjo nemažai – pradedant laiku, o baigiant ir investicijomis. „Uodo“ šeimos turgelis šiuo metu keliauja po 6 Lietuvos miestus – Kauną, Klaipėdą, Vilnių, Šiaulius, Panevėžį ir Alytų. Kiekvieną savaitgalį šeimos turgelis aplanko vis kitą miestą ir eiliškumo tvarka sukasi ratu, kitaip tariant, kiekvieną miestą aplanko kartą per pusantro mėnesio“, – kalbėjo G.Granickienė. Pašnekovė prisiminė, kad „Uodo“ šeimos turgelio prigijimas kai kuriuose miestuose nebuvo itin paprastas. „Šeimos turgeliai vyksta didžiausiuose miestų arenose. Kaune – „Žalgirio arenoje“, Panevėžyje „Cido“ arenoje ir pan. Natūralu, kad mes turime susimokėti už nuomą, o jei pakankamas žmonių skaičius nesusirenka, mums tenka patirti nuostolius.

Įsibėgėja

Moteris džiaugėsi, kad turgelių populiarumas iš tiesių labai auga. Šiuo metu rekordinis dalyvių skaičius – 190. „Labai smagu ir tai, kad daugėja ir miestų, kurie labai laukia šio turgelio, taigi – po truputį pradedame galvoti ir apie naujus žingsnius“, – kalbėjo moteris. „Tam, kad galėtume žengti į kitus miestus, tikrai reikėtų kolektyvo papildymo, nes dabar paprasčiausiai nespėtume fiziškai. Dabar visi savaitgaliai užimti, kiekvieną šeštadienį ar sekmadienį vykstame į jau suplanuotus miestus, o visą savaitę iki to – ruošiamės“, – kalbėjo „Uodo Šeimos turgelio“ vadovė. Plėstis, pasak G. Granickienės, savaime aišku – ir noras, ir siekis yra. „Apie kitus miestus tikrai galvojame, tačiau žingsnius reikia gerai suplanuoti. Kai tik būsime pasirengę, su „Uodo“ šeimos turgeliu atkeliausime ir į kitus Lietuvos miestus “, – linksmų turgelių laukiančioms šeimoms vilčių suteikė idėjos iniciatorė. O kol „Uodas“ dar nepasirengęs apkeliauti visos Lietuvos, AKU narėmielai kvietė prisijungti prie jau esamų Kauno, Klaipėdos, Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus turgelių.Daugiau apie rasite čia.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.