Pasitikėjimą kuriantis atvirumas, sužavėjęs Vokietijos rinką

Akademinės kredito unijos narė, Vita Staniulytė yra ryžtinga ir, kaip pati sako, „greito charakterio“ moteris, jau antrus metus sėkmingai kurianti savo įmonę „Happy Print LT“. Su Vokietijos rinka dirbanti verslininkė pasakoja, kad sparčiai judėti pirmyn padeda ryžtas ir puikūs rezultatai, kuriuos tarptautinėje rinkoje įvertina reiklūs klientai. Įmonės pavadinime esantis žodis happy sufleruoja, kad darbai čia vykdomi su šypsena – verslo kūrėja pasakoja, kad pozityvus požiūris ir atviras bendravimas padeda įgyvendinti užsibrėžtus tikslus ir atveria daugybę užrakintų durų.

Kokią veiklą vykdote savo įmonėje?

Mes kuriame klientų – įvairių įmonių ar pavienių gamintojų – produktų pakuočių ir etikečių dizainą bei organizuojame jų gamybą.

Klientams pateikiame savo pasiūlymą – sumaketuojame, pademonstruojame kaip galėtų atrodyti jų produkto pakuotė. Kai susideriname, surandame bendrą tenkinantį sprendimą, mano rankose atsiduria visi vadybiniai procesai: aukščiausią kokybę garantuojančių pakuočių gamintojų paieška, reikiamo kiekio pakuočių gaminimas ir tiekimas pirminiam užsakovui.

Dirbame išskirtinai su vokiškai kalbančiomis šalimis: Vokietija ir Šveicarija. Daugiausiai klientų turime Vokietijoje, o spaudos įmones ar etikečių gamintojus renkuosi Baltijos šalyse: Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Kokios aplinkybės jus paskatino imtis savarankiško darbo?

Jei imčiau skaičiuoti, greičiausiai surasčiau vos kelis pusmečius savo gyvenime, kada dirbau samdoma darbuotoja. Studijavau vokiečių kalbą, baigusi magistrantūrą supratau, kad nenoriu būti mokytoja ar vertėja. Norėjau imtis nuosavo verslo, kur jausčiau veiklos pulsą ir pati būčiau atsakinga už pasiektus ar nepasiektus rezultatus.

Ilgą laiką vadovavau turizmo verslui, organizuodavau keliones, bendraudavau su įvairiais žmonėmis, privačiais asmenimis ir verslininkais, keliaudavau į verslo parodas, kartais ten vertėjaudavau. Ši veikla, kurią dabar vystome įmonėje „Happy Print LT“, gimė natūraliai: turėjau reikiamų kontaktų iš ankstesnės savo profesinės veiklos, ryžtingai rodžiau iniciatyvą ir užsakymai mane ėmė vytis vienas po kito. Kadangi esu linkusi visuomet pamatuoti sprendimų riziką, numatyti ir suplanuoti, ko noriu siekti ir ką galiu pasiekti, įmonės sukūrimas buvo natūralus žingsnis: turėjau sumanymą ir žinojau, kaip galiu jį įgyvendinti.

Nuo pat pradžių orientavausi tik į Vokietijos rinką – puikiai moku ne tik vokiečių kalbą, bet pažįstu ir jų kultūrą, darbo organizavimo įgūdžius, galiu nuspėti, kokių darbo tempų ar rezultatų jie tikisi.

Su kokiais žmonėmis jums geriausia dirbti? Kaip rasti bendraminčių, bendražygių, su kuriais galima pasiekti maksimalių rezultatų?

Skolinausi iš Akademinės kredito unijos lėšų verslui pagal priemonę „Verslumo skatinimas 2014-2020, finansuojamas iš Europos socialinio fondo“ ir papildomai pasinaudojau subsidija verslo pradžiai, pagal kurią kompensuojama dalis darbo užmokesčio išlaidų už kiekvieną pagal darbo sutartį įdarbintą darbuotoją. Taigi todėl dabar turiu nuolat kartu dirbantį ir panašiai mąstantį kolegą – dizainerį. Kartu gebame klientams pateikti pasiūlymą per kelias valandas, greitai reaguojame į užklausas, sparčiai organizuojame darbus. Galbūt kitas žmogus sėdėtų ir lauktų mūzų, įkvėpimo kurti arba imtis darbo, tačiau tuomet mums būtų tikrai ne pakeliui – įkvėpimą kuria aktyvi veikla ir kai yra darbų, reikia imti juos ir padaryti. Čia ir dabar.

Kokia yra didžiausia jūsų verslo stiprybė?

Manau, mes puikiai realizuojame didžiausią smulkiojo verslo pranašumą – tai yra bendravimo ir glaudaus kontakto kūrimą darbo procesuose, užtikrinant siekiamų rezultatų kokybę. Aš visuomet turiu būti ir esu lengvai pasiekiama užsakovams – greitai reaguoju į skambučius, laiškus, konsultuoju, padedu ieškoti geriausių, tinkamiausių sprendimų.

Kadangi labai mėgstu bendrauti, pažinti žmones, su kuriais tenka dirbti, visuomet siekiu sukurti ryšį, stengiuosi, kad pirmas darbas kartu netaptų paskutinis. Manau, kad bendravimas versle yra labai svarbus – jis kuria atvirumą ir pasitikėjimą. Aš visuomet esu linkusi tartis, spręsti problemas, įveikti kylančius iššūkius, kalbėtis apie kylančias kliūtis ar pasidalyti sėkme.

Dažnai mūsų klientai tampa bičiuliais, su kuriais pasikalbame ne tik apie darbo reikalus. Ir tai, manau, yra didelis pliusas – perdėti formalumai ir itin dalykiškas bendravimas man atrodo nenatūralus, darbo procesus labai apsunkinantis elementas, dėl kurio dažnai nukenčia rezultatai. Juk visi esame žmonės, savo rankose turime labai daug patogių komunikacijos priemonių – jei turime bendrą tikslą, vardan jo kalbėkimės, spręskime, bendraukime.

Tokį mano požiūrį klientai vertina ir, labiausiai mane džiugina tai, kad rekomenduoja mūsų paslaugas vieni kitiems ar sugrįžta su naujais projektais.

Ar įmonės pavadinimas „Happy Print LT“ yra susijęs su jūsų požiūriu ar puoselėjamomis vertybėmis?

Aš tikiu keliais dalykais: čia ir dabar vykdomomis užduotimis bei pozityviu požiūriu. Įmonės pavadinimu noriu pasakyti, kad esame atviri bendradarbiavimui ir kiekvieno darbo imamės tik su geriausiais ketinimais.

Žinoma, versle būtina įvertinti riziką, kruopščiai sustyguoti įvairius procesus, tačiau neabejoju, kad viskas vyksta kur kas sklandžiau, kai esi įsitikinęs, kad darbai, kurių imiesi, sklandžiai įvykdomi.

Taip yra ir asmeniniame gyvenime – turiu daug svajonių ir tikslų, o svarbiausia – žinau, kad man juos visus pavyks įgyvendinti.

Visuomet norėjau jausti pulsuojančią laisvę, nevaržomai keliauti, pažinti užsienio šalis ir žmones. Nors mano veikla yra nestabdoma ir kartais derinu užsakymus vairuodama automobilį, tačiau labai džiaugiuosi, kad galiu leisti sau atsakyti į klientų laiškus ar kurti pasiūlymus ilsėdamasi po Egipto, Turkijos ar Balio saule – nepriklausomybė man yra didžiausia motyvacija.

Daugiau apie Happy print LT rasite čia.

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.