Kai patirtis, didelis noras ir užsispyrimas tampa puikiu rezultatu

Iša

Laurynes tvenkinys

ušo lapkričio 13-osios rytas, penktadienis, geras rudeniškas oras, graži diena, bet ji Akademinėje kredito unijoje kitokia, nes mes nutarėme aplankyti dar vieną sėkmingai veikiantį ir mūsų kredito unijos finansuotą verslą – sodybą „Laurynė“, kuris yra vienas iš didžiausių mūsų finansuotų projektų. Mus sutiko sodybos šeimininkas ir mūsų unijos narys Arvydas Laurinaitis, kuris ir papasakojo, kaip jam kilo mintis ir kaip sekėsi įgyvendinti projektą.

Prieš pradėdamas verslą, Arvydas buvo samdomas direktorius ir kūrė „Bernelių užeigos“ istoriją nuo pirmo restorano, esančio M. Valančiaus gatvėje, iki Bernelių restoranų tinklo. Bėgant metams, būsimam sodybos šeimininkui pradėjo kirbėti mintis, kad reikėtų pradėti vystyti ir savo nuosavą verslą - jam kilo idėja kurti sodybą, kuri teiktų aukštesnio lygio paslaugas, nei dauguma  panašia veikla užsiimančių žmonių. Vienas iš didžiausių iššūkių, su kuriuo susidūrė Arvydas, buvo    vietos paieška, nes ji

Lauryne ziema

s norėjo, kad tai būtų graži gamta šalia miško, toliau nuo pagrindinio kelio. Būsimos „Laurynės“ šeimininkas jau buvo beprarandąs viltį, nes vietos paieškos užsitęsė daugiau nei dvejus metus. Tik atsitiktinai susitikęs seną bičiulį ir pasisakęs savo problemą, gavo pasiūlymą aplankyti ir pirkti jo turimą seną sodybą.  Visa tai išvydęs  nustebo, kad vieta atitinka visus keliamus reikalavimus, todėl ją įsigijo ir pradėjo rengtis projekto įgyvendinimui. Pradžioje Arvydas investavo savo lėšas, bet galutiniam sodybos statybos pabaigimui jų trūko, todėl kreipėsi į bankus, kurie nesutiko  šio verslo papildomai finansuoti. Sužinojęs apie Akademinę kredito uniją, nieko per daug nesitikėdamas, kreipėsi dėl kreditavimo ir gavo lėšas projekto įgyvendinimui.

Sodyboje dažniausiai gausu svečių, kurie mėgaujasi gaiviu oru, ramybe, grožisi supančia žaluma – mišku, bei džiaugiasi kitais privalumais, kuriuos šiuo metu siūlo „Laurynės sodyba“. Sodyboje pakanka vietos įvairioms šventėms.

Lauryne ziema pro langa

Čia telpa nuo keliolikos žmonių iki daugiau nei 80 – ies. Sodyboje  yra viskas, ko reikia svečių patogumui: scena muzikantams, mažesnė salė džentelmenams pasišnekučiuoti, moterims pasimėgauti skaniu desertu. Kūną ir sielą galima atgaivinti išskirtinėje pirtyje. Ji ypatinga tuo, kad krosnies konstrukcija padaryta taip, kad degdama ugnis eina tiesiogiai per akmenis, o ne akmenys kaitinami per metalą, kaip daugelyje kitų pirčių. Šią pirtį jau spėjo įvertinti geriausi Lietuvos pirtininkai. Antrajame aukšte įrengtas didžiulis holas su balkonu, iš kurio atsiveria nuostabus vaizdas į mišką ir tvenkinį. Miegamuosiuose kambariuose galima  sutalpinti daugiau nei 50 svečių. Taip pat sodybos teritorijoje yra galimybė parengti trasas sumanumo, atidumo ir ištvermės rungtims. Šeimininkas gali pasiūlyti šaudymą iš lanko, lauko žaidimų (tinklinis, futbolas, badmintonas), sudaryti puikias sąlygas meninei erdvei, organizuoti stovyklas.

Dažniausiai sodyboje rengiamos vestuvės, krikštynos, giminių susitikimai, gimtadieniai, teminiai vakarai, įmonių šventės. Sodybą labai pamėgo ne tik Lietuvos gyventojai, bet ir u

Laurynes sale

žsienyje gyvenantys tautiečiai, kurie sudaro nemažą dalį lankytojų. Taip pat sodybą savo autoriniams pasirodymams yra pamėgę žinomi Lietuvos atlikėjai, tokie kaip Virgis Stakėnas ar Arvydas Barisas. Savo koncertus yra surengę ne tik Lietuviško grupės „16 Hz“ ar „MG International“, bet ir svečiai iš Olandijos (Jonni Lane).

Po apsilankymo ir pašnekesio su Akademinės kredito unijos nariu ir šio verslo savininku, išvykome su dideliu džiaugsmu, kad dar vienam mūsų finansuotam verslui  sekasi puikiai. Daugiau informacijos apie sodybą rasite internetiniame puslapyje www.lauryne.lt

Nustatymai

Statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę „Sutinku“ sutiksite su slapukų naudojimu. Mūsų slapukų politika.

Šie slapukai užtikrina tinkamą interneto svetainės veikimą ir galimybę naudotis svetainėje numatytomis funkcijomis

Visada
įjungti

Naudojami rodyti konkrečiam lankytojui pagal jo poreikius pritaikytas reklamas. Didžioji dalis šių slapukų lankytojus identifikuoja pagal IP adresą.

Šie slapukai leidžia kredito unijai atpažinti ir suskaičiuoti Interneto svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.